Hefplateau voor rolstoelgebruikers bij de Roode Eenhoorn

Rolstoellift met draaipoort

Hefplateau als rolstoellift met draaipoort

De Roode Eenhoorn is een monumentaal pand in het oude centrum van Nieuwe Niedorp. Om het pand rolstoel toegankelijk te maken heeft LiftForce twee liften geleverd waarvan hier het hefplateau wordt getoond.

Het hefplateau overbrugt de hoogte van de eetzaal naar het hoger gelegen gedeelte waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. 

Veiligheid

Als afrij beveiliging is een vergrendelbare draaipoort geplaatst. Op het platform zelf is een aangedreven oprit voorzien met 2 functies. Namelijk als eerste als afrij beveiliging tijdens het transport en als tweede functie om in de onderste stand gemakkelijk op te kunnen rijden met een rolstoel. Om het zicht op het platform te verbeteren is LED verlichting aan 2 zijden ingebouwd. Om klemgevaar te vermijden zijn de scharen die voor de hef-beweging zorgen afgeschermd door een harmonica beschermhoes, aan de buiten zijden hiervan zit nog een veiligheidslijst. Om struikel gevaar te voorkomen gaat de oprit na verloop van tijd automatisch omhoog. Het hefplateau zelf is hydraulisch aangedreven, om een hoogte verschil met de bovenste stopplaats tegen te gaan stuurt de lift zichzelf naar de onderste stand.

Veiligheid

Specificaties

Platform : 1450 x 800 mm
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 1000 mm
Stopplaatsen : 2
Toepassing : toegankelijkheid rolstoelen

Bekijk meer mogelijkheden op de product overzicht pagina van de rolstoelliften