Hefplateau Solid

Hefplateau solid als rolstoellift

Door plaatsing van hefplateau Solid als rolstoellift maakt u elk gebouw optimaal toegankelijk. Daarnaast kan dit ook goed van pas komen bij aan- en afvoer van zwaardere materialen en voorwerpen of verhuizingen. Dit is een goed alternatief voor lange opritten en trapliften. Zowel economische als functioneel gezien. De rolstoellift kan een maximale hoogte overbruggen van 3000 mm. 

Binnen en buiten

Het ontwerp en de materialen die zijn gebruikt, staan toe dat deze rolstoellift in elke bestaande situatie is toe te passen. Of dat nu een binnen- of een buiten situatie betreft, voor een woning of een publiek toegankelijke omgeving, deze lift is hiervoor goed inzetbaar.

Rolstoellift veilig en functioneel

Deze rolstoellift voldoet volledig aan de hedendaagse veiligheidsmaatregelen. Daarom is de lift standaard uitgevoerd met een noodstop, nood-daal-mechanisme en een knelplaat onder het platform. Verder is de lift uitgevoerd met sleutel contact om ongeoorloofd gebruik te voorkomen. De toegangen zijn voorzien van salon draaideuren welke tevens dienen als afrij-beveiliging. 

Het gebruikte glas is veiligheidsglas opgesloten in aluminium profielen. De vloer is van antislip roestvrije tranenplaat. De toegepaste materialen zijn bestemd om alle weer condities te kunnen weerstaan.

Bedieningstableaus

Bedieningstableaus van de rolstoellift worden op beide niveaus en op het platform voorzien zodat de lift op elk niveau op te roepen is. 

De besturing is uitgevoerd met vasthoud knoppen die gedurende de gehele rit ingedrukt dienen te blijven.

Indien het gebruik dient te worden voorbehouden aan een select aantal gebruikers, kan op het hefplateau een sleutelschakelaar worden aangebracht. Een alernatief is bij de receptie van het gebouw een sleutelschakelaar aan te brengen waarmee de rolstoellift in bedrijf kan worden gesteld. 

Bij een stroom uitval kan d.m.v. handbediening de lift naar de onderste positie worden gebracht zodat eventuele gebruikers bevrijd kunnen worden.

Rolstoellift accessoires

Verschillende accessoires maken het mogelijk om de rolstoellift aan te passen aan de omgeving waar die geplaatst gaat worden. Bij een hefhoogte van meer dan 500 mm wordt een draai hekwerk op de bovenste stopplaats gezet. Een RAL kleur kan tegen meerprijs gekozen worden. Om bij stroomstoring de lift toch nog te kunnen gebruiken kan een batterij backup worden aangeschaft.

Eenvoudige installatie

De constructie van de rolstoellift maakt het eenvoudig om te installeren en onderhouden. Ook is het afstellen van de eindstand makkelijk, dit maakt het dan ook weer mogelijk om het hefplateau op een andere locatie te plaatsen met een andere hefhoogte. De korte installatie tijd vertaald zich natuurlijk ook in de relatief lage prijsstelling.

Voordelen van de Solid

 • Geen liftput nodig, bouwhoogte slechts 40 mm
 • Machinekamerloze uitvoering
 • Levering inclusief glazen wanden
 • Toegankelijk voor rolstoelen
 • Hefhoogte tot 3 meter
 • in elke RAL kleur leverbaar
 • Drukknoppen vandaal bestendig
 • Minimale bouwkundige voorzieningen
 • Zelfdragende constructie
 • Korte montagetijd
 • Energiezuinig
 • Weinig onderhoud

Details van hefplateau Solid

Vraag een offerte aan!

Vraag nu eenvoudig en snel een prijsopgaaf / offerte aan voor hefplateau Solid.

Download de hefplateau Solid brochure

In deze brochure vindt u de details, opties en overige specificaties van de Solid Rolstoellift

Bestek tekst voor hefplateau Solid

Download hier een Word document met de bestek teksten voor hefplateau Solid

EigenschapSpecificatie
Hefvermogentot 400 kg
Opvoerhoogte / Hefhoogtemaximaal 3 meter (3000 mm)
Platform afmeting 1432 x 1040 mm
Platform vloerAnti-slip tranenplaat
Buiten afmeting2039 x 1300 mm
Hefsnelheid0,08 m/s
AandrijvingSchroef spindel v.v veiligheidsmoer
Aandrijfmotor spanning230 V, 50 Hz

Foto voorbeelden hefplateau Solid

Technische tekeningen

Offerte aanvraag formulier

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Referenties rolstoelliften