Goederenlift zonder schacht

Goederenlift Omni

De hydraulische goederenlift Omni is een lift welke zonder bouwkundige schacht geplaatst kan worden. Bovendien is de lift verkrijgbaar met een capaciteit van 100 tot 5000 kg. Daarnaast kunnen de platformafmetingen variëren van 1 m² tot 18 m² met een hefhoogte tot 12 meter. Het platform wordt geleid door 1 of meerdere kolommen afhankelijk van de capaciteit en platform afmeting. Als gevolg van de toepassing van een kolommen-lift wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare liftruimte. Concluderend, 90% van de ruimte bestaat uit bruikbaar platform. 

Veiligheid

Het platform wordt gedragen door de kettingen met een hoge veiligheidsfactor. Ook lopen er staalkabels mee die onbelast zijn maar bij kettingbreuk het gewicht inclusief belading kunnen opvangen. 

Zonder schacht

De lift wordt tegen een constructieve wand of in een schacht geplaatst, maar ook een “standalone” opstelling is mogelijk door de toepassing van stalen kolommen. Zodoende zijn er voor tal van situaties oplossingen mogelijk, namelijk : Door een sparing, langs een entresol vloer of plaatsing in een schacht.

Hekwerken

In combinatie met op maat gemaakte hekwerken en draaihekken is er voor elke opstelling afdoende veiligheid te creëren in het bijzonder tegen val en knelgevaar. De draaihekken kunnen alleen worden geleverd met elektrische sloten welke op de besturing van de lift werken. De hekwerken zijn 1400 / 2000 / 2300 mm hoog en zijn voorzien van gaas.

Hydraulische aandrijving

De hydraulische aandrijving met besturingskast dient naast de lift of in een aparte machinekamer opgesteld te worden. Afhankelijk van de toepassing, de te transporteren goederen en intensiteit van het gebruik wordt bepaald welke opties worden toegevoegd om de juiste goederenlift samen te stellen.

goederenlift zonder schacht

 Enkele kolom

Dit type goederenlift heeft tot 750 kg een geringe bouwhoogte van slechts 100 mm. Zelfs bij een lift tot 2000 kg is er een bouwhoogte van slechts 200 mm. Dit betekent dat er geen put hoeft te worden aangelegd. Daarom is dit ideaal voor bestaande situaties en wordt in deze situatie een oprit met de juiste lengte bijgeleverd.

Het platform kan worden uitgevoerd met een maximale afmeting van 2800 x 2000 mm. Een schacht is bij dit type lift niet vereist omdat hekwerken zorgen voor de juiste afscherming.

Deze hydraulische lift bestaat uit de volgende basisonderdelen: een mast met onder andere kettingen, cilinder(s), een platform en een hydraulische unit, besturing en drukknoppenkasten.

De lift is uit te breiden met hekwerken op het platform en mits nodig ook bij de stopplaatsen. Bij elke toegang is het mogelijk om een elektrisch afsluitbaar draaihek te plaatsen. Hierdoor kunnen de risico’s van val en knelgevaar tot een minimum worden beperkt.

Er zijn een zeer groot aantal mogelijkheden en wij willen u hierover graag adviseren.

enkele kolom omni goederenlift

 Dubbele Kolom

Voor grotere platformen en hefvermogens is er dubbel kolom uitvoering. Doordat plaatsing van meerdere masten op verschillende manieren mogelijk is (naast elkaar (type A) of tegenoverliggend (type B) zijn onder andere installaties mogelijk met een groot hefvermogen en kan de oppervlakte van de lift maar liefst 18 m² bedragen.

Wel is er voor deze serie meestal een put nodig, maar bij deze optie zijn wel de flexibiliteit als het gaat om afmetingen, hefvermogen en plaatsing van hekken eenstuk breder.

Ten slotte geldt ook hier dat een schacht niet altijd vereist is.

Liftforce kan u over de mogelijkheden en de keuze wel of geen schacht goed adviseren.

dubbele kolom omni goederenlift zonder schacht

Vraag een offerte aan!

Vraag nu eenvoudig en snel een prijsopgaaf / offerte aan voor de goederenlift zonder schacht.

Download de goederenlift zonder bouwkundige schacht brochure

In deze brochure vindt u een overzicht van de mogelijkheden en opties van de omni goederenlift zonder schacht

Bestek tekst voor de goederenlift Omni

Download hier de bestekteksten win Word doc voor de goederenlift Omni zonder schacht

Specificaties
HefvermogenTot 5000 kg
Opvoerhoogte / Hefhoogtemaximaal 12 meter
StopplaatsenMaximaal 6
Platform oppervlakte enkele kolomMaximaal 2800 x 2000 mm
Platform oppervlakte dubbele kolomMaximaal 18 m²
Ligging stopplaatsenEenzijdig, overliggend of hoeks (90 graden)
Hefsnelheid0,1 m/s tot 0,15 m/s
AandrijvingHydraulisch 1:1 of 2:1
Hekwerk hoogte1400 mm / 2000 mm / 2300 mm
Plaats aandrijvingBinnen een straal van 5 meter van de schacht
BesturingRelais gestuurd
Plaats besturingIn de lift machinekamer
Schacht en put afmetingenVolgens tekening
Putdiepte enkele kolom80 tot 200 mm
Putdiepte dubbele kolom250 tot 450 mm
Aandrijfmotor spanning400 V

Foto voorbeelden goederenlift zonder schacht

Technische tekeningen

Tabel en tekening Omni Goederenlift 2000 kg
tekening omni 2 koloms goederenlift
hydraulische motor goederenlift

Hydraulische unit

De hydraulische unit van de goederenlift is voorzien van 1 of 2 motoren afhankelijk van de benodigde pomp opbrengst.

De motor drijft een tandwielpomp direct aan. In het kleppenblok zit standaard een terugslagklep, overdrukventiel, daalventiel en manuele daalknop

besturingskast goederenlift

Besturing

Het hart van de besturing bestaat uit printplaten met 24 VDC relais. De elektrische componenten zijn van gerenommeerde merken en zijn in een afsluitbare metalen besturingskast geplaatst. Alle controle- en veiligheidsschakelaars zijn in serie geplaatst en vormen zo een veiligheidscircuit.

20140429_104416

Hefmast / kolom

Afhankelijk van de grootte van het platform en de capaciteit wordt er voor 1 of 2 hefmasten gekozen .De mast is breed uitgevoerd te behoeve van de stabiliteit van de lift

voorbeeld elektrisch slot BD

Vergredeling

Door middel van elektromagnetische sloten welke op de draaihekken zijn aangebracht wordt maximale veiligheid gecreëerd. De hekken kunnen alleen open op het niveau waar de lift staat en de hekken moeten eerst gesloten worden om de lift weg te kunnen sturen. In het geval van een stroomstoring kan het platform altijd naar de onderste stand worden gestuurd met een handmatig te bedienen knop bij de hydraulische unit. De goederenliften worden gebouwd in overeenstemming met de machine richtlijnen. Een certificaat hiervan maakt deel uit van de levering.

Bediening goederenlift / magazijnlift

Bediening van de lift

Alle verdiepingen worden voorzien van bedieningstableaus zodat de lift op elk niveau op te roepen is. Elk bedieningstableau is ook voorzien van een noodstop en een indicatie of de lift is gearriveerd en of de deuren ontgrendeld zijn. De tableaus zijn van industriële kwaliteit en kunnen tegen een stootje.

Offerte aanvraag formulier

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Referenties goederenliften