Goederenlift 5000 kg

Goederenlift tot 5000 kg

De hydraulische goederenliften met een capaciteit tot 5000 kg zijn verkrijgbaar met een zelf te definiëren platform afmetingen tot 18 m² en een hefhoogte tot 12 meter.  

De platforms worden geleid door 2 kolommen. Het platform wordt gedragen door de kettingen met een hoge veiligheidsfactor, tevens lopen er staalkabels mee die onbelast zijn maar bij kettingbreuk het platform inclusief belading kunnen opvangen.

Door toepassing van een kolommen-lift wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare liftruimte doordat 90% van die ruimte uit bruikbaar platform bestaat. De lift wordt in een bouwkundige schacht geplaatst in combinatie met liftdeuren welke voorzien zijn van gecertificeerde deur-vergrendelingen.

De hydraulische aandrijving met besturingskast dient in een aparte machinekamer opgesteld te worden. Afhankelijk van de toepassing, de te transporteren goederen en intensiteit van het gebruik wordt bepaald welke opties worden toegevoegd om juiste goederenlift samen te stellen.

Goederenlift 5000kg dubbele kolom

Opties voor goederenlift / magazijnlift

Vraag een offerte aan!

Vraag nu eenvoudig en snel een prijsopgaaf / offerte aan voor de goederenlift van 5000 kg.

Download de goederenliften brochure

In deze brochure vindt u een overzicht van al onze goederenliften.

Specificaties
HefvermogenTot 5000 kg (minimaal 200 kg / m²)
Opvoerhoogte / Hefhoogtemaximaal 12 meter
StopplaatsenMaximaal 6
Ligging stopplaatsenEenzijdig, overliggend of hoeks (90 graden)
Hefsnelheid0,1 m/s tot 0,15 m/s
AandrijvingHydraulisch 1:1 of 2:1
Plaats aandrijvingBinnen een straal van 5 meter van de schacht
BesturingRelais gestuurd
Plaats besturingIn de lift machinekamer
Schacht en put afmetingenVolgens tekening
Putdiepte350 tot 700 mm
Aandrijfmotor spanning400 V

Foto voorbeelden goederenlift in bouwkundige schacht

Technische tekeningen

hydraulische motor goederenlift

Hydraulische unit

De hydraulische unit van de goederenlift is voorzien van 1 of 2 motoren afhankelijk van de benodigde pomp opbrengst.

De motor drijft een tandwielpomp direct aan. In het kleppenblok zit standaard een terugslagklep, overdrukventiel, daalventiel en manuele daalknop

besturingskast goederenlift

Besturing

Het hart van de besturing bestaat uit printplaten met 24 VDC relais. De elektrische componenten zijn van gerenommeerde merken en zijn in een afsluitbare metalen besturingskast geplaatst. Alle controle- en veiligheidsschakelaars zijn in serie geplaatst en vormen zo een veiligheidscircuit.

kolom hefmast goederenlift in bouwkundige schacht

Hefmast / kolom

Afhankelijk van de grootte van het platform en de capaciteit wordt er voor 1 of 2 hefmasten gekozen. De hefmasten zijn uitgevoerd met gekalibreerde liftprofielen om een perfecte geleiding voor het platform te bewerkstelligen.

Liftdeuren goederenlift

Liftdeuren

Als het platform met een cabine wordt uitgevoerd, dan zorgt een “schaats” voor de ontgrendeling van de deuren. Als er geen cabine wordt toegepast, worden er in de deurframes elektromechanische vergrendelingen geplaatst. De deuren kunnen alleen open op het niveau waar de lift staat en de deuren moeten eerst gesloten worden om de lift weg te kunnen sturen.

bedieningstableau goederenlift

Bedienings tableaus

Bedieningstableaus worden op alle verdiepingen voorzien zodat deze magazijnlift naar elk niveau te sturen en op te roepen is. Elk bedieningstableau is tevens voorzien van een noodstop en een indicatie of de lift is gearriveerd en of de deuren ontgrendeld zijn. De tableaus zijn van een industriële kwaliteit.

Offerte aanvraag formulier

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

    Referenties goederenliften