Museum biedt toegang voor invaliden met de hydro plateautraplift

Middelheim museum, hydro plateautraplift als mivalift

Het Middelheim museum is uniek in kunststad Antwerpen. In een bijzondere omgeving, biedt het een overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. De Hydro Plateautraplift bij de trap voor het museum biedt toegang voor invaliden en rolstoelgebruikers.

Er is door de gemeente Antwerpen gezocht naar een lift die het aanzicht van het pand niet zou aantasten. Doordat de plateaulift verzonken is in de grond, vormt het geen obstakel en gaat deze lift volledig op in de omgeving. De kans op vandalisme is hiermee ook een stuk kleiner.

Werking

Voor het activeren van de lift wordt een radiografische afstandsbediening gebruikt. Na het indrukken van de op knop gaat eerst een rand van 100 mm omhoog welke dient als afrij-beveiliging. Daarna maakt het platform een schuine hef beweging over de trap van de entree om daarmee precies bij de hoogste trede uit te komen. Hier kan de rolstoel gebruiker dan eenvoudig de entree binnen rijden. 

Veiligheid

Het platform is voorzien van een type certificaat en is dus door de “veiligheidsmolen” van een ‘notified body’ geweest. De belangrijkste veiligheden die zijn toegepast bij deze lift zijn onder andere de afrij-beveiliging. Maar ook is er een knellijst aan de rand van de onderzijde en een knellijst aan de voorkant geplaatst. Daarnaast is er signalering in de vorm van een akoestisch geluid alsmede een optische waarschuwing door middel van een zwaailamp. En ten slotte is op de put bodem een drukplaat aangebracht die bij het indrukken de beweging van de lift automatisch laat stoppen.

Veiligheid

Specificaties

Platform : 2000 x 1000 mm
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 800 mm
Toepassing : toegankelijkheid mindervalide / rolstoelgebruikers

Bekijk meer mogelijkheen op de productpagina van de rolstoelliften