Rolstoel toegankelijk monumentaal pand dankzij Hydro Plateautraplift

Rolstoel toegankelijk monumentaal pand

Utrecht, Hydro Plateaulift maakt monumentaal pand rolstoel toegankelijk zonder ingrijpende veranderingen

In het centrum van Utrecht is een Hydro Plateaulift geplaatst om dit monumentale pand rolstoel toegankelijk te maken. In het bijzonder is bij de gemeente Utrecht gekozen voor deze lift, zodat het aanzicht van de entree van het pand niet wordt aangetast of veranderd.

Daarnaast was de uitdaging dat de entree direct op de straat uit komt, hierdoor mocht de lift geen obstakel vormen. Door middel van de hydro plateaulift heeft LiftForce  hier een oplossing voor aangedragen. Namelijk een lift die volledig in de vloer weggewerkt is e die met een kleine bouwkundige put (slechts 200 mm / 20 cm) gerealiseerd kon worden.

De werking

Het activeren van de lift gebeurt door middel van een radiografische vasthoud afstandbediening. Na het indrukken van de omhoog knop komt er eerst een rand van 100 mm omhoog langs het platform welke dient als afrij-beveiliging. Daarna maakt het platform een hef-beweging over de trap van de entree om precies bij de onderdorpel van de deur uit te komen. Hier kan men eenvoudig met de rolstoel afrijden.

Veiligheid

Het platform is onder andere voorzien van een type certificaat en is dus door de “veiligheidsmolen” van een ‘notified body’ geweest. Diverse veiligheidsvoorzieningen zijn bij deze lift toegepast. Bijvoorbeeld de afrij-beveiliging en de knellijst zowel aan de rand van de onderzijde als aan de voorkant. Daarnaast is er signalering in de vorm van een akoestisch geluid en een optische waarschuwing middels een zwaailamp. Ten slotte is op put bodem een drukplaat aangebracht die bij het indrukken van de plaat de de lift zal stoppen. 

Veiligheid

Specificaties

Platform : 1800 x 1000 mm
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 800 mm
Toepassing : toegankelijkheid mindervalide

Bekijk meer mogelijkheden op de product overzicht pagina van de rolstoelliften