Hydro Plateaulift als rolstoellift bij entree RBS

Hydro plateaulift rolstoellift

Hydro Plateaulift als rolstoellift bij entree RBS

Bij RBS Amsterdam in het kantoor is bij de entree van de hoofdingang een hoogte verschil van 500 mm. Om aan regelgeving te voldoen en om het tevens makkelijker te maken voor rolstoelgebruikers het pand te bezoeken, is gekozen voor een rolstoellift van LiftForce. Men wilde de rolstoellift zoveel mogelijk op laten gaan in de omgeving. Tevens was de enige positie voor de rolstoellift voor een bestaande lifttoegang, waardoor de lift zelf geen obstakel mocht vormen.

Een plateau met railing was dus geen optie. LiftForce heeft een hele elegante oplossing hiervoor gevonden met onze hydro plateaulift. De afrijbeveiliging bestaat uit een rand die rondom het platform eerst 100 mm uit de vloer omhoog komt, vervolgens komt het platform omhoog. Middels een paslezer op de wand kan de beveiligingspoort op het bovenste niveau ontgrendeld worden. Zo is toegangsbeveiliging en veiligheid gecombineerd.

Veiligheid

De belangrijkste veiligheden die zij toegepast zijn de afrijbeveiliging in de vorm van een 100 mm hoge rand, fotocellen t.b.v. knelgevaar aan de onderzijde, harmonica beschermhoes onder het platform en een vergrendelbare draaipoort op de bovenste stopplaats.

Veiligheid

Specificaties

Platform : 1500 x 1000 mm
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 500 mm
Toepassing : toegankelijkheid mindervalide, entree voor lifttoegang

Bekijk meer mogelijkheen op de productpagina van de rolstoelliften