Hydro plateautraplift voor podium toegang van goederen en mindervaliden

plateaulift trap met tegels doorgelegd

Plateautraplift om eenvoudig trap te overbruggen

Enige tijd geleden opende de protestante wijkgemeente Heereveen de deuren in haar gloed nieuwe kerkelijk centrum Trinitas. Een multifunctioneel  gebouw dat duurzaam is en heeft als visitekaartje een Grand Café voor iedereen. Omdat het centrum multifunctioneel is, wordt het centrum ook voor concerten gebruikt. Er zal dan toegang tot het podium mogelijk gemaakt worden. Dit gebeurt nu door middel van een plateautraplift die over een trap beweegt. De plateautraplift is zowel voor goederen (denk aan zware luidsprekers e.d.) maar natuurlijk ook voor mindervaliden mensen bedoeld. Om geen obstakel voor het podium te veroorzaken, is voor de subtiel in de vloer weggewerkte hydro plateautraplift van LiftForce gekozen. Hiermee kan men eenvoudig de trap overbruggen. De bestaande tegelvloer is ook op het liftplatform aangebracht en alleen de RVS rand met bedieningszuil verraad de aanwezigheid van een plateautraplift.

De werking plateaulift en trap

Voor het activeren van de lift kan gebruik worden gemaakt van een radiografische vasthoud afstandsbediening als de plateaulift onder begeleiding wordt toegepast. Na het indrukken van de op knop gaat eerst een rand van 100 mm omhoog welke dient als afrij-beveiliging. Daarna maakt het platform een schuine hefbeweging over de trap van de entree om vervolgens precies bij de bovenste trede uit te komen.

Plateaulift veiligheid

Het platform is voorzien van een type certificaat en is dus door de “veiligheidsmolen” van een notified body gegaan. De belangrijkste veiligheden die zij toegepast zijn de afrij-beveiliging, knellijst aan de rand van de onderzijde, knellijst aan de voorkant, signalering in de vorm van een akoestisch geluid als wel een optische waarschuwing middels een zwaailamp en in de put bodem is een drukplaat aangebracht die bij het indruk de beweging van de lift laat stoppen.

Veiligheid

Specificaties

Platform : 1800 x 1000 mm
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 1000 mm
Toepassing : toegankelijkheid mindervalide, goederen naar podium

Bekijk meer mogelijkheen op de productpagina van de rolstoelliften