Verticaal hefplateau als rolstoellift bij Hof van Bredius in Woerden

Plateaulift rolstoel

Robuuste verticale hefplateau biedt rolstoeltoegankelijkheid

Aan de Oudelandseweg te Woerden zijn 28 nieuwbouw appartementen met de naam het Hof van Bredius gerealiseerd. Het Hof van Bredius heeft de entree op 1500 mm (1,5 meter) hoogte. Om toch comfortabel toegang te kunnen bieden voor mensen in een rolstoel is bij de entree een verticaal hefplateau geplaatst.

De uitvoering van dit verticaal hefplateau is van een robuuste kwaliteit en is heel gebruiksvriendelijk. De saloon deuren zijn voorzien van een RVS stootplaat waar de rolstoel tegenaan kan rijden, de deuren sluiten automatisch onder veerdruk en na het vertrekken van het hefplateau worden deze deuren vergrendeld. Het hefplateau is van beide stopplaatsen op te roepen. Door de lage bouwhoogte van het hefplateau is een liftput niet nodig en dit is zeker bij een buiten opstelling een groot voordeel.

Werking

Voor het activeren van de lift wordt een radiografische vasthoud afstandsbediening gebruikt. Na het indrukken van de op knop gaat eerst een rand van 100 mm omhoog welke dient als afrijbeveiliging. Daarna maakt het platform een schuine hefbeweging over de trap van de entree om vervolgens precies bij de hoogste trede uit te komen.

Veiligheid

De belangrijkste veiligheden die zij toegepast zijn de toegangsdeuren die als saloondeuren werken bij het op en afrijden. Zodra de lift vertrekt worden de deuren vergrendeld. Om knelgevaar te vermijden is onder het platform een knelplaat aangebracht die de lift in de dalende beweging laat stoppen zodra deze wordt ingedrukt. De besturing van het hefplateau is van het “vasthoud” type, zodra je de knop los laat of de noodstop bediend stopt de lift direct. Het platform en de oprit is voorzien van een antislip tranenplaat.

Veiligheid

Specificaties

Platform : 1400 x 1050 mm
Opstelling : Buiten
Capaciteit : 300 kg
Hefhoogte : 1500 mm
Toepassing : toegankelijkheid rolstoelen, mindervaliden

Bekijk meer mogelijkheden op de product overzicht pagina van de rolstoelliften